13.mars 2019.

DOWNLIGHTS ELLER TAKLAMPE?

Strekktak blir mer og mer populært i Norge. Og vi får ofte spørsmål om hvilken type belysning er best med strekktak – downlights eller taklampe?
Det er umulig å gi et entydig svar på det, siden alt avhenger av hvilket rom er det, utformingen av rommet, eierens fantasi og hans personlige preferanser. Som regel foretrekker de fleste kombinert belysning og bruk av flere typer og modeller av belysningselementer samtidig.
Valg av belysning påvirkes av hvilket rom er det. Som regel ønsker man behagelig og koselig lys i stue, men litt sterkere lys på kjøkkenet for å belyse arbeidssone. I gangen kan man kombinere både taklampe og downlights som kan dimmes.

Vi anbefaler å tenke på plassering av møbler før man bestemmer plassering og type av lys.
Ved hjelp av lys kan man dele rommet i soner og på den måten gjøre rommet mer funksjonelt.
For eksempel, kan sittegruppe belyses med pendellampe som en sone samtidig som downlights langs veggen kan belyse et bilde eller bokhylle. Generelt er downlights et smart valg når man ønsker å fremheve deler av boligen. Det er enkelt å montere downlights i strekktak og det trengs ikke å monteres kasser bak downlights, noe som gjør installasjon av raskere.

Med blanke strekktak kan taklampe som lyser oppover gi et spennende lysspill i rommet noe som forsterker speilegenskapene til blanke tak.
Siden matte og sateng strekktak ikke stjeler oppmerksomhet fra de andre elementer i rommet, så kan man gjerne velge kule taklamper og fremheve dem i rommet.

Vurderer du strekktak i din bolig, men klarer ikke å velge belysning, så ta kontakt med oss og vi vil hjelpe deg.
HAR DU ET PROSJEKT PÅ GANG, TA KONTAKT MED OSS FOR EN GRATIS BEFARING. FYLL UT SKJEMA OG VI KONTAKTER DEG SNAREST MULIG.

FORDELER MED STREKKTAK

VEDLIKEHOLDSFRITT
Strekktak trenger ikke vedlikehold i mange år etter montering

ENKELT
Enkelt å skjule elanlegg, ventilasjon og ujevnheter i byggkonstruksjon. Ingen byggestøv og avfall ved installasjon.

RASKT
Rask levering og montering uten utflytting av møbler. Det går raskere å renovere / male vegger siden man ikke trenger å ta hensyn til taket.

FLEKSIBELT
Kan tas ned for å ettermontering av lys, ventilasjon o.l.

tilbakemelding5

“Meget godt fornøyd med jobben og resultatet. Det nye taket som ble lagt løftet huset til en enda bedre standard. Perfekt tak til å legge spotter i. Sømløst, rent og pent!“ - ANNE

tilbakemelding4

“Servicen var super bra, flinke gutter. Jeg var veldig imponert av resultatet og hvor nøye gjennomført det var.“ - IRENE

tilbakemelding3

Vi har bestilt 3 strekktak fra Dekor & Design Strekktak AS, men har planlagt 7 tak til så dette er helt klart å anbefale. Prosessen fra bestilling til ferdigstillelse gikk smertefritt og resultatet er en WOW faktor, alle våre venner på besøk forelsker seg i effekten det har, og det passer virkelig til alle typer hus. Jeg må si at jeg aldri har opplevd maken til kundeservice. Etter 17 år i service yrke vet jeg at dette er sjeldent. Så takk til Rolf Frode og Evgeniya for en helt utmerket kundeservice og profesjonalitet. - SILJE

tilbakemelding2

“Jeg fikk lagt nytt tak og gikk for en stilig blank løsning med innlagte lys spotter. Dette ble utrolig fint og det beste var at jobben tok 1 dag. Decor & Design var meget pålitelige og profesjonelle og når prisen var god og resultatet bra har de mine beste anbefalinger. Veldig godt fornøyd.” - RICHARD

tilbakemelding1

"Jeg er veldig fornøyd med mitt mye strekktak i høyglans! Jeg kan anbefale D&D Strekktak på det varmeste: proff, god og rask utførelse av arbeidene, god pris og veldig god og hyggelig service underveis. Jeg har sjeldent følt meg i så trygge håndverker-hender." - HILLEVI