DOWNLIGHTS ELLER TAKLAMPE?

Strekktak blir mer og mer populært i Norge. Og vi får ofte spørsmål om hvilken type belysning er best med strekktak – downlights eller taklampe?
Det er umulig å gi et entydig svar på det, siden alt avhenger av hvilket rom er det, utformingen av rommet, eierens fantasi og hans personlige preferanser. Som regel foretrekker de fleste kombinert belysning og bruk av flere typer og modeller av belysningselementer samtidig.
Valg av belysning påvirkes av hvilket rom er det. Som regel ønsker man behagelig og koselig lys i stue, men litt sterkere lys på kjøkkenet for å belyse arbeidssone. I gangen kan man kombinere både taklampe og downlights som kan dimmes.

Vi anbefaler å tenke på plassering av møbler før man bestemmer plassering og type av lys.
Ved hjelp av lys kan man dele rommet i soner og på den måten gjøre rommet mer funksjonelt.
For eksempel, kan sittegruppe belyses med pendellampe som en sone samtidig som downlights langs veggen kan belyse et bilde eller bokhylle. Generelt er downlights et smart valg når man ønsker å fremheve deler av boligen. Det er enkelt å montere downlights i strekktak og det trengs ikke å monteres kasser bak downlights, noe som gjør installasjon av raskere.

18

Med blanke strekktak kan taklampe som lyser oppover gi et spennende lysspill i rommet noe som forsterker speilegenskapene til blanke tak.
Siden matte og sateng strekktak ikke stjeler oppmerksomhet fra de andre elementer i rommet, så kan man gjerne velge kule taklamper og fremheve dem i rommet.

TV stue

Vurderer du strekktak i din bolig, men klarer ikke å velge belysning, så ta kontakt med oss og vi vil hjelpe deg.
HAR DU ET PROSJEKT PÅ GANG, TA KONTAKT MED OSS FOR EN GRATIS BEFARING. FYLL UT SKJEMA OG VI KONTAKTER DEG SNAREST MULIG.

Fordeler med strekktak

Vedlikeholdsfritt

Strekktak trenger ikke vedlikehold i mange år etter montering.

Enkelt

Enkelt å skjule elanlegg, ventilasjon og ujevnheter i byggkonstruksjon. Ingen byggestøv ved installasjon.

Raskt

Rask levering og montering uten utflytting av møbler. Det går raskere å renovere / male vegger siden man ikke trenger å ta hensyn til taket.

Fleksibelt

Kan tas ned for å ettermontering av lys, ventilasjon o.l.