HVORDAN VELGE STREKKTAK SOM PASSER TIL DITT HJEM?

Når man går i gang med et oppussingsprosjekt går tankene som oftest til vegger, gulv, interiør og farger. Hva med taket? Visste du at et lyst tak får rommet til å se større og luftigere ut? Men det er ikke alltid at mørkt tak oppleves tungt og gir inntrykk av lavere takhøyde… Strekktak kan nesten umiddelbart forandre et rom. Installasjon av strekktak tar kun noen timer og kan utføres som en del av større renovering eller kun som enkel oppgradering av taket. Strekktak har en fin og slett overflate og man kan lage unikt design ved å kombinere farger, teksturer og flere nivåer. 

Så hvordan velge strekktak som passer til ditt hjem? Her er noen tips:

Tekstur: Strekktak kan ha matt, blank eller sateng overflate. Matt tak er det klassiske alternativet som passer til alle typer interiør. 

Matt stue 1   

Blanke tak har evne til å speile gjenstander som et speil og vi anbefaler spesielt å velge blanke tak for rom med moderne design eller andre rom som man ønsker å gjøre visuelt større.

Hvitt stue 6   

Sateng strekktak er et kompromiss mellom matte og blanke strekktak. Med sateng tak reflekterer lyset i taket på en diskre måte. Sateng strekktak er mer egnet til større rom.

sateng stue 2

Farge: Hvit, blå, rosa eller svart… Alt du trenger å gjøre er å velge en farge! Hvis du ønsker, kan du kombinere flere farger i ett tak eller til og med printe motiv på taket. Lyse farger blir vanligvis valgt til stue og soverom. På barnerommet kan du eksperimentere med forskjellige farger eller printe verdensrommet på taket. Bruk av farger på taket i kjøkkenet kan være en del av design elementer. Og husk at svarte blanke tak får rommet til å se større ut.

Oransje kjøkken 3 Svart stue 2

 Belysning i taket: I tillegg til den klassiske lysekrone i rommet, gir strekktak mulighet til å installere flere lyspunkter i taket. Du kan også velge å ha dekor-lys rundt taket. Vi kaller et slikt tak for «svevende tak» der man kan montere strekktak og LED-stripe i spesielle skinner. Du kan velge vanlig om du vil ha varmt hvitt lys eller LED-stripe med forskjellige farger. Tidligere kunne man finne slike belysninger på hoteller og restauranter, men med strekktak kan du enkelt ha det hjemme!

Hvitt gang 1

Tak med forskjellige nivåer: Ønsker du å skape wow-effekt og unikt interiør, kan du velge å ha flere nivåer i taket, kanskje til og med kombinere det med forskjellige strekktak teksturer og spennende belysning. Nivåene i taket kan visuelt utvide rommet og dele det i soner.

Printet tak 1

Kombinasjonen av forskjellige farger, teksturer og belysning i strekktak vil gi deg det taket ingen andre har!

ØNSKER DU GRATIS BEFARING ELLER MER INFORMASJON, FYLL UT SKJEMA OG VI VIL KONTAKTE DEG SNAREST MULIG.

Fordeler med strekktak

Vedlikeholdsfritt

Strekktak trenger ikke vedlikehold i mange år etter montering.

Enkelt

Enkelt å skjule elanlegg, ventilasjon og ujevnheter i byggkonstruksjon. Ingen byggestøv ved installasjon.

Raskt

Rask levering og montering uten utflytting av møbler. Det går raskere å renovere / male vegger siden man ikke trenger å ta hensyn til taket.

Fleksibelt

Kan tas ned for å ettermontering av lys, ventilasjon o.l.