TAK MED DESIGNELEMENTER 

Designelementer i taket hjelper å fremheve stil, integrere lys og ikke minst skape et unikt utseende i rommet. Vi kan levere forskjellige løsninger – alt fra forskjellige utforminger til stjernehimmel i taket. Tilsetter man i tillegg lys eller farger, så får man helt unikt innertak.

LYSLINJER I TAKET

Lyslinjer kan brukes som hovedbelysning i rommet eller som dekorlys. Strategisk plasserte lyslinjer i taket kan trekke oppmerksomhet til hovedelementene i interiøret, og om nødvendig dele rommet i funksjonelle soner. Denne typen  av belysning er mulig takket være en spesiell profil. En LED-stripe plasseres inne i profilen, og selve profilen settes i flukt med resterende taket.
Lyslinjer kan ha forskjellige former, lengder og farger. Alt avhenger av fantasien til designeren.

TAK MED PRINT

I dag brukes print av forskjellige motiver overalt. Vi printer på klær, folierer biler med print av bedriftslogo og reklame, og vi kan finne utallige varianter av print på tapet. Her er tak intet unntak!
Tak på et soverom som viser en blå himmel og palmetopper vil gi deg en følelse av lykke fra den solfylte kysten til Stillehavet. Tenk deg at du våkner opp en kald novembermorgen og over hodet finner du en strålende solhimmel og frodige grønn trær i Syden. Eller kanskje du ønsker å overraske barnet ditt med en nattehimmel i taket? Strekktak gir deg massevis av muligheter, kontakt oss – vi hjelper deg gjerne.

TAK MED FORSKJELLIGE NIVÅ

Med forskjellige nivåer i taket kan man dele rommet i soner. I dag har mange f.eks. åpen kjøkkenløsning som er tilknyttet til stue i sine boliger. Åpne løsninger gir følelsen at rommene er større. Strekktak med forskjellige nivåer gjør det enkelt å visuelt avgrense kjøkken, spisestue og eksempelvis en TV-sone i stuen, samt tilpasse belysningen etter hvor mye lys man trenger i hver sone. Forskjellen i nivåene trenger ikke å være så stor, 5-7 cm er nok. 

LYSENDE TAK

Lysende tak er egentlig et lyskilde som ser ut som et vanlig hvitt tak når lyset er av. Men når lyset er på, lyser hele overflaten jevnt og gir et behagelig lys. Årsak til det er at folien som brukes i det lysende taket overfører omtrent 50% av lyset og sprer det på et jevn og fin måte uten skygger. Derfor kan lysende tak fungere både som hovedbelysning i rommet og som dekorlys, alt avhengig av hvor mye lys man ønsker å plassere i taket. Lysende tak skaper illusjonen av dagslys i et rom, slik at det kan brukes i rom uten vinduer eller for å simulere vinduer. Et slikt tak kan ha forskjellige former og størrelser, i tillegg kan denne løsningen brukes i kombinasjon med printet tak. 

SVEVENDE TAK

Svevende tak er en av de mest effektive måtene å øke visuelt størrelse på et rom. Hemmeligheten ligger i festeskinner som har et spesielt design og fungerer både som feste for strekktak og som profil til LED-stripe. Det er en glippe på ca. 20-25 mm mellom vegg og tak hvor LED-lys lyser ned på veggen. Denne effekten gir en følelse av at taket ikke er festet, men bare svever i lufta. En slik løsning gir et lunt indirekte belysning og blir ofte brukt i ganger, på bad eller soverom.

STJERNEHIMMEL

Nordmenn elsker å være på tur i naturen. Hvem har ikke sett på nattehimmelen med millarder av stjerne og ønsket at de kunne se på den for evig? Med strekktak kan du ta stjernehimmelen med deg hjem. Stjernehimmel passer til soverom, barnerom eller en annen løsning hvor det bad/basseng. For å oppnå stjerneeffekten brukes det fibertråd som monteres på baksiden og føres gjennom strekktaket. Et krav for montering av stjernehimmel er god takhøyde. Montering av stjernehimmel er en svært arbeidskrevende prosess som er annerledes fra standard montering av strekktaket – men resultatet er virkelig verdt det!

HER FINNER DU OSS